MDM Nedir?

mobil cihaz yönetimi

Mobil cihaz yönetimi (MDM), mobil cihazlarını güvence altına alan, izleyen ve yöneten, bilişim teknolojileri departmanlarına güç sağlayan güvenlik yazılımıdır. Yalnızca akıllı telefonlar değil aynı zamanda tabletler, dizüstü bilgisayarlar ve hatta IoT (Nesnelerin İnterneti) aygıtları da MDM kapsamı altındadır. Bu terim, işletmelerin hem etkili mobil cihaz kullanımına olanak sağlaması hem de hayati değerlere sahip verileri, onaylanmamış erişimden korumasının zorunlu olduğu mobil cihazların kurumsal kullanımıyla tanımlanmaktadır. Mobil cihaz yönetimi, bir cihazın belirli kriterlere bağlı olarak şebekeye erişimine izin vermenizi veya reddetmenizi sağlayan bir çözümdür.

Mobil cihaz yönetimi çözümü size ayrıntılı cihaz bilgisi, donanım envanteri ve yüklü uygulamaların bir listesini sağlayabilir. Ayrıca mdm’in yardımıyla şifre ve karmaşıklık gereksinimlerini tanımlayabilir ve cihazın kamerasının belirli ortamlarda kullanımını kısıtlamak gibi sistem kısıtlamaları uygulayabiliriz.Mdm sisteminin temel özelliği cihazları yönetmek ve kullanıcıları desteklemektir. Mdm çözümü, tüm mobil cihazlarınızı tüm şirket siteleriniz üzerinden merkezi olarak yönetmemizi sağlayarak süreci basitleştirir. Şifreyi uzaktan sıfırlayabilir, cihazları kilitleyebilir veya cihazlarısilebiliriz. Ayrıca, tüm şirket sitelerinde yönetilen mobil cihazlarda otomatik servis eylem raporuyla dinamik mobil cihaz grupları oluşturabiliriz.

Mobil cihaz yönetimi, kullanıcıların kendi cihazlarını kullanmalarını ve daha verimli çalışmalarını sağlarken bir kurumsal ağın güvenliğini sağlamaya yardımcı olur.